Nosaltres

Mente, Vida y Sociedad és un centre dedicat a l’estudi integrat de la consciència, l’ecologia, l’ètica i la filosofia social i política.

Directora

Agustina Risolo

Llicenciada en Administració d’Empreses i Postgrau en Màrqueting per la Universitat Catòlica Argentina. Va treballar més de quinze anys per a empreses multinacionals en llocs executius a Amèrica Llatina i Europa, i l’any 2011 a Buenos Aires, l’Argentina, va fundar Ment, Vida i Societat. A més d’organitzar nombrosos cursos en el marc del centre, Agustina va estar a càrrec de cercles d’estudi centrats en l’Ètica organitzats per la Fundació Dalai Lama a Barcelona i Buenos Aires.

 

Coordinador acadèmic i docent

Juan Manuel Cincunegui de la Vega

Llicenciat i doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, i Doctor en Ciutadania i Drets humans per la Universitat de Barcelona. Va realitzar estudis budistes a l’Índia, Nepal i Sri Lanka. Va ser ordenat monjo budista per S. S. Dalai Lama. Va realitzar extenses pràctiques de meditació en règim de retir solitari. Des de 1998, imparteix cursos de meditació i filosofia budista, a més de cursos universitaris d’ètica, filosofia política i filosofia contemporània en centres educatius d’Àsia, Amèrica Llatina i Europa. És autor de Misèria planificada. Drets humans i neoliberalisme, Charles Taylor i la identitat moderna i Dimensions de l’experiència. Introducció a les pràctiques contemplatives (en edició), a més de nombrosos articles acadèmics.

Pàgina web personal

 

 

Col·laboradors docents

Francesc Bellaubi

(PhD, MSc) Geòleg i Enginyer de Mines amb més de 24 anys prestant assistència tècnica a organitzacions de desenvolupament i agències internacionals, ONGs i institucions de recerca de diferents països d’Amèrica, Àfrica i Àsia-Pacífic sobre gestió de recursos naturals i canvi climàtic. Doctor en Ciències Naturals (Institut de Recerca de Sistemes Ambientals de la Universitat de Osnabrück, Alemanya), antic investigador en la Universitat Estatal dels Urals del Sud (Rússia) i estudis de teologia (Institut de Ciències de la Religió de Barcelona). Actualment investiga sobre geoética i integritat en l’Institut de Recerca Ambiental Xabier Gorostiaga SJ, Universitat Iberoamericana Pobla (Mèxic). Membre de Silene.

Michael (Micky) Lichtenstein

Neuropsicòleg i mediador expert. És llicenciat en Filosofia i Psicologia i té un màster en Biopsicología per la Universitat Hebrea (HUJI). A partir de 1994 -mentre exercia la neuropsicologia clínica en hospitals i en la pràctica privada- va afegir a la seva caixa d’eines professionals la mediació i la direcció de grups, i des de llavors ha fusionat aquestes disciplines en un intent de crear i mantenir un model de mediació científic-practicant. En 2002 va ser nomenat cap del departament de formació i desenvolupament professional del Centre Nacional de Mediació i Resolució de Conflictes del Ministeri de Justícia d’Israel. Posteriorment, va ser mediador cap i supervisor de mediació en l’administració dels tribunals i consultor i professor internacional. En 2018 va ser nomenat per cinc anys membre del comitè assessor de mediació del ministeri de Justícia d’Israel. Al llarg dels anys, Micky ha mediat i supervisat centenars de disputes, i ha desenvolupat el seu estil i enfocament únics. Al llarg de la seva carrera s’ha centrat principalment en els fonaments de l’empatia i la compassió, i ha cridat l’atenció sobre les pràctiques contemplatives ocultes en el procés de mediació i les seves possibles implicacions i beneficis en un context més ampli que la resolució de conflictes per se. Actualment se centra en els fonaments de la tercera part en les interaccions socials, en l’escolta profunda i en les experiències viscudes pels mediadors i els pacificadors.

Diego Malquori

Doctor en astronomia per la Universitat de Pàdua (Itàlia) i Doctor en filosofia per la Universitat Ramon Llull (Espanya). Ha treballat durant diversos anys en la Cooper Union for the Advancement of Science and Art (Nova York, els Estats Units), on ha impartit cursos d’ètica, filosofia de la ciència, literatura i art contemporani. A més a més del seu treball acadèmic, ha publicat una novel·la i ha escrit i dirigit quatre documentals sobre temes polítics i sociològics, presentats en nombrosos festivals internacionals.